Nieuws

9 juli lancering ‘Operatie Spiekpen’ campagne in Den Haag

Op 9 juli neemt Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de eerste 'spiekpen' in ontvangst op het ROC Mondriaan, locatie Leeghwaterplein 72 te Den Haag. De spiekpen is ontwikkeld in het kader van de campagne tegen huwelijksdwang en achterlating van Femmes for Freedom. Lees verder.

Your Right 2Choose! Wees een antropoloog in de aanpak van huwelijksdwang

Huwelijksdwang is een aantasting van de mensenrechten. Maar hoe pak je vroegtijdig zo’n gevoelig onderwerp aan? En wat is een goede manier om dit met jongeren te bespreken en effectief te voorkomen? Leyla Çinibulak van Your Right 2Choose! deelt haar ervaringen en tips. Met stip op één: wees net als zij een antropoloog. Lees de blog van Leyla.

Winnaar actie KV en FunX bekend

De jury, bestaande uit Tim Beumers (van FunX), Leyla Cinibulak (projectleider van Your Right 2Choose!) en KV zelf natuurlijk, heeft alle inzendingen beluisterd en beoordeeld. Er zaten heel veel goede inzendingen tussen, en het was dan ook erg moeilijk om de beste inzendingen te selecteren. De winnaar van de actie is uiteindelijk Yftach Singodikromo geworden. Lees meer.

Jessica Meijer over liefde en partnerkeuze

Speciaal voor Your Right 2Choose!: een interview met de Amsterdamse jonge schrijfster Jessica Meijer door Ludo Keizer. Over liefde, partnerkeuze, respect en begrip voor elkaars achtergrond.

“Voor mij is het niet noodzakelijk dat mijn partner een Joodse achtergrond heeft. Wel moet hij respect en begrip hebben voor datgene wat voor mij belangrijk is.” Jessica vertelt ook dat vrije partnerkeuze voor jongens lastiger kan zijn. Bekijk de video op YouTube.

Ook Arie Boomsma werd geïnterviewd voor Your Right 2Choose!. Hij gaf tips en adviezen over wat je kunt doen als je familie jouw keuze niet accepteert. Bekijk de video op YouTube.

Nieuwe column: Mam, pap: ik ben verliefd!

Freelance journaliste Majda Ouhajji schreef voor Your Right 2Choose! een hele mooie column. Hieronder alvast een voorproefje:

'Toen ik vroeg welke middelbare school en studie ik moest kiezen, of dat rokje wel leuk stond en of mijn nieuwe laptop niet te duur was, zeiden jullie steeds dat het mijn eigen keus was. Jullie bemoeiden je ook niet met mijn vrienden. Maar iedere keer als ik een leuke jongen zag, dacht ik: hm, maar straks keuren jullie hem niet goed. Beetje raar toch? Ook dat zou mijn eigen keus moeten zijn.'

Lees de volledige column

Deel je verhaal of je mening

Houd jij van schrijven en wil je graag jouw mening kwijt over partnerkeuze en/of huwelijksdwang? Of wil je misschien je eigen ervaring met ons delen? Schrijf je verhaal dan op en mail het ons. Schrijvers Jessica Meijer en Joseph Oubelkas hebben speciaal voor Your Right 2Choose! een aantal schrijftips op een rij gezet die je kunnen helpen.

Je kunt je mening of ervaring kwijt in een column, blog of een gedicht, of schrijf een gebeurtenis die je hebt gehoord of meegemaakt op. Dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een brief. En als je wilt mag het allemaal anoniem. Om je te helpen bij het schrijven van een column of een blog geven onder andere de schrijvers Jessica Meijer en Joseph Oubelkas een aantal schrijftips. Deze tips kan je natuurlijk ook gebruiken bij andersoortige verhalen. Lees de tips.

Inspiratie opdoen

Een aantal anderen gingen je al voor. Er waren bijvoorbeeld bijna 2000 inzendingen voor de schrijfwedstrijd die Your Right 2Choose! met goSupermodel.nl organiseerde. De drie winnende verhalen en andere verhalen en columns vind je op deze site. Lees de verhalen en doe inspiratie op!

Meer informatie

Wil je je verhaal met ons delen? Stuur je bijdrage dan naar n [dot] doorninkatmovisie [dot] nl. Na goedkeuring en overleg plaatsen wij het dan op deze site. Heb je vragen over deze oproep, wil je meer tips of wil je je ideeën met ons bespreken? Ook dan kun je mailen naar n [dot] doorninkatmovisie [dot] nl.

Ludo Keizer interviewt Arie Boomsma

Speciaal voor Your Right 2Choose!: een interview met Arie Boomsa door Ludo Keizer! Over liefde, partnerkeuze en vertrouwen in de liefde. Hoor ook zijn adviezen en tips over wat je kunt doen als je familie jouw keuze niet accepteert. Het interview is opgenomen in Amsterdam. Ludo Keizer presenteerde eerder twee jongerenconferenties van Your Right 2Choose!. Bekijk de video op YouTube.

Nieuw verhaal: ervaring van Dennis

Op een dag belt Dennis met projectteam van Your Right 2Choose!. Hij vertelt dat hij zich in wil zetten voor de campagne omdat de campagne ook over zijn levensverhaal gaat, zijn liefdesverhaal. Lees verder. Lees ook andere ervaringen, gedichten en columns.