Oók jongens

Niet alleen meisjes, ook jongens krijgen te maken met onvrije partnerkeuze of zelfs een gedwongen huwelijk. Herken jij je hierin? Het komt minder vaak voor dan bij meisjes en jonge vrouwen, maar je bent zeker niet de enige jongen die onder druk wordt gezet.

Druk van familie en vrienden

Misschien voel je de druk om te trouwen, om je te settelen en kinderen te krijgen. Want anders tel je niet mee in je vriendenkring, familie, bij collega’s. Of weet je dat je ouders en familie een bepaalde voorkeur hebben voor jouw aanstaande vrouw. Ze moet hetzelfde geloof hebben als je familie, uit dezelfde stad of hetzelfde dorp in het herkomstland van je ouders komen. Of ze moet hoogopgeleid of juist laagopgeleid zijn.

Ben jij beter af als getrouwde man?

In andere gevallen; mag jouw aanstaande partner niet te geëmancipeerd of te onafhankelijk zijn, want volgens velen geeft dat alleen maar problemen in een huwelijk, voor de man of schoonfamilie. Dit is niet alleen het geval in niet-westerse gezinnen, maar óók nog steeds in westerse families. Of nog sterker: je ouders willen het beste voor jou, omdat zij zich zorgen maken over jouw toekomst, soort vrienden. Ze denken dat je geholpen bent met een huwelijk. 

Geen vrouwen, maar mannen

Of misschien val je niet op vrouwen maar voel je je in alle opzichten aangetrokken tot een jongen of man.

Blijf trouw aan jezelf

Blijf trouw aan jezelf, behoeften en wensen. Je bent sterker dan je denkt. Ga naar Hulp en advies.